El català meridional

Mentre ordeno els temes amb els quals seguir escrivint (tinc una llibreta on apuntar-ho, alguns ja sabeu que sóc fan de les llibretes menudes), faig un breu apunt que amaga tota una declaració d’intencions.

Animada per una amiga, Vanesa Adell, intentaré aprendre i escriure en el meu dialecte i la seua forma correcta. Acabo de fer un tímid esforç: seua/seva. Però encara em sento insegura sobre quines són les formes correctes i que no acaben sent un castellanisme o barbarisme.

Porto molts anys, tota la vida, intentant escriure el català de la manera més correcta possible. La manera correcta i única, però, no és el catala estàndard. Per això i després de “l’espenteta” de Vanesa, m’informaré, aprendré i intentaré escriure en el nostre dialecte: el tortosí.

No sóc la única… segueixo els passos de molta gent, us deixo l’exemple d’aquest blocaire ebrenc també. Ho explica molt bé i em llegeix la ment! Hi ha moltes maneres de defensar la llengua, continuaré fent-ho escrivint en el meu dialecte 🙂

2 thoughts on “El català meridional

  1. Molts bons records em porta ” el tortosí” ….. Quan era jove ( no només d´esperit ) vaig treballar durant les temporades d´estiu en un camping regentat per una familia tortosina i sempre s´ em quedaven algunes paraules, de fet , quan tornava a Barcelona els meus amics de la facultad sempre em deien ” guaita que ja arrive lo tortosí”… je je , quins temps aquells.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s