Ruta alternativa

Som un territori que brama a crits un canvi de model. Una altra manera de viure on els interessos empresarials no passin per sobre de la voluntat d’un poble, una manera de viure que busca un equilibri del territori i no un territori segregat per pràctiques insostenibles i abusives.

Quan les Terres de l’Ebre diu no a la massificació eòlica, no al trasvassament, no als abocadors, no a les retallades de sanitat, no a la construcció d’un port esportiu… està bramant un SÍ immens a un canvi de model territorial.

Està dient que vol una gestió de l’energia eòlica “neta” realment, està dient que vol una nova cultura de l’aigua, està dient que vol una bona gestió dels residus locals, està dient que vol un model sanitari públic i de qualitat i que vol un paisatge natural i no encimentat.

Ens està dient que som capaços d’autogestionar-nos, de recuperar, de treballar conjuntament i de construir un projecte de futur obert a tothom.

Les Terres de l’Ebre no tanquen les portes a la resta de Catalunya, sinó que li està demanant a crits ofegats un canvi on hi tinguin lloc les paraules sostenibilitat i equilibri. Aquí i a tot arreu!

Gràcies als Jóvens de l’Ebre i altres col·lectius hem participat de la 2a bicicletada, una activitat ben organitzada on hem aprés molt. Hem aprés, en les seves paraules, que cal treballar per construir xarxes i resistències arreu del territori

Construïm una xarxa arreu del territori català, arreu del món.

2 thoughts on “Ruta alternativa

  1. Veig en el fons d’aquest article un sentiment de que les coses es poden fer millor i a la vegada penso que aquest sentiment traspassa territoris i es compartit per més gent. Igual les coses anirien diferent si, qui pensem així, ho reconeguessim i ens posem a treballar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s