Lo que desitjava per a tu

Aquest article el vaig escriure per a la revista dels Castellers de la Sagrada Famíla, el Verd pujat. Està escrita per a SAFA però és un article dedicat a vosaltres, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i per tots aquells que vam iniciar aquest projecte. Junts i juntes ho estem aconseguint!

Aquest número de la revista la podreu veure aquí, amb fotos i altres articles ben interessants!

No us ha passat mai allò de veure alguna cosa i desitjar que allò ho pugui tenir o fer algú de la teva família? Ui, potser sigui el meu “tic-tac” (de mami) molt (molt!) intern que em faci pensar aquestes coses.

M’explico millor! Quan vaig començar a fer castells amb els Castellers de la Sagrada Família em vaig sentir molt ben rebuda. Com a casa. I ràpidament vaig veure que el món casteller està ple de valors que m’agraden. Més enllà dels famosos “força, equilibri, valor i seny” hi sumaria altres com la convivència, amistat, esperit de superació, … Ui, ui, aquí els metges de la colla dirien: tens tots els símptomes de la picada del cuquet casteller! Bé, què us he d’explicar a vosaltres!

Doncs bé, evidentment sempre he pensat que tot això m’hauria agradat per la meva família. Per les meves amigues i amics del poble i en general, i anem ara a ser agosarats, per les Terres de l’Ebre. Un territori sense colles castelleres fins fa ben poc.

Crec que als meus companys safencs de les Terres de l’Ebre els passava el mateix, un bon exemple és que hem fet néixer una nova colla castellera a les nostres terres: els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta!

Tants ebrencs a SAFA havia de provocar alguna cosa. Tots aquests joves transvasats a la ciutat comtal no ens hem pogut estar de portar el cuquet casteller cap a casa nostra! Diuen les males llengües que la colla del Delta va nàixer gràcies als patxarans post diada de la Mercè del 2012. No us ho cregueu 😉

La idea va sorgir. A partir de llavors, tot va començar a gestar-se amb un grup tancat de Facebook de “malalts de castells ebrencs a Barcelona” i els seus amics (o enganyats). Allà vam començar a maquinar el nom, logo, color de la camisa… vaja, tot allò que encara no calia perquè no teníem cap colla! Però que voleu que us digui, xalàvem!

Va arribar el dia que vam dir: “xeics, i per què no fem un taller al Centre Social Autogestionat Lo Maset de Deltebre?” Lloc perfecte, ens rebrien amb moltes ganes (i així va ser i sempre ha estat! Gràcies Maset!). Va doncs, ja ho teníem. Obrim un esdeveniment al Facebook per convidar a tothom, baixem la faixa cap al sud i ens emportem el cuquet cap a una zona inexplorada pel món casteller. I pam! La bona rebuda del taller ens va portar a un assaig obert (i amb ajuda de castellers de SAFA! Gràcies per acompanyar-nos el primer dia i tants altres després!) i això ens va portar al món mediàtic de la zona, que ens va fer un “bombo i platillo” que ni planificat ens hauria sortit tan bé! Així que, ja estava… ja havia arribat el cuquet casteller i tot indicava que s’havia instal·lat molt bé entre arrossars, riu, jotes i la gent del terreno i altra flora i fauna de la zona.

I bé, ja anem creixent i creixent: tenim dies fixes d’assaig, algunes petites actuacions, ja som colla en formació (ue!) i per tant ja estem acceptats oficialment dins la CCCC, aviat tindrem un espai fixe a una ràdio local, estem preparant-nos per al nostre bateig, estem nominats a uns premis amb la categoria de projecció cultural (voteu-nos! Ebreliders.cat!), escut, color de camisa, merchandising ben original (els mini-xiqüelos!) i el més important de tot és que tenim ja molta gent picada pel cuquet.

Esteu orgullosos de nosaltres? Doncs nosaltres ho estem de  SAFA, perquè tot això està creixent, en part, a causa i gràcies a aquesta colla barcelonina!

Visca els Castellers de la Sagrada Família i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta!

Meri, orgullosa transvassada a Barcelona, safenca i xiqüela 🙂

pd: aquest article l’escric sota el meu nom, Meri. Però tinc la confiança i permís dels meus companys ebrencs per explicar-vos la nostra història

pd2: Resum àudio-visual de qui som els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta: http://vimeo.com/63962554 (Gràcies Delta produccions!)

One thought on “Lo que desitjava per a tu

  1. Immensament orgullosa d’haver-te portat “involuntàriament” a la colla i que hages donat vida a aquest cuc que ara ja està fet tot un monstre, però del bons! 🙂

    Llarga vida als Xiqüelos i Xiqüeles! endavant valentes!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s