L’educació ambiental en el món del lleure

Hi ha un àmbit en el qual treballar l’educació ambiental parteix amb un molt bon avantatge: el món del lleure. Sigui l’entorn que sigui on estiguem situats, a través de l’esplai, cau, … tenim un marc perfecte per sensibilitzar als infants i joves. Partim d’activitats ben experiencials i que si a més portem a terme en un entorn natural (no imprescindible però sí molt més agradable!) pot prendre encara més rellevància.

Veient fotos antigues de les colònies amb el meu esplai, observant com els esplais d’Esplais Catalans ja estan en plenes activitats d’estiu, participant a la comissió Reduint Petjada d’Esplac i sobretot preparant-me i portant a terme les sessions d’educació ambiental i excursionisme i el monogràfic d’Educació Ambiental a l’Escola Lliure el Sol és quan més m’adono que estem en el camí encertat per apropar la natura i el respecte i estima a aquesta als nostres infants i joves.

I dic que és el camí encertat perquè els monitors i monitores que hi són al front en tenen ganes i s’ho creuen!

Amb les sessions que porto a terme busco això: sensibilitzar i “provocar” l’estima pel medi ambient per tal que aquests monitors i monitores en siguin encara més conscients i siguin ells també multiplicadors. Anant, però, més enllà del reciclatge (és un recurs, però no l’únic), i aportant i creant junts activitats d’educació ambiental.

Espero estar aconseguint-ho, els darrers alumnes dels cursos d’aquests dies passats així m’ho han demostrat! Aquest article va per vosaltres 🙂

Passeig adaptat. Arbres: Plàtan

Passeig adaptat al Parc de Collserola, on fem les sortides de les sessions d’educació ambiental i excursionisme. Arbres: Plàtan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s